Picture
Ο 34χρονος πρώην άσος του Θριάμβου Λούρου, δέχτηκε να παραχωρήσει στο Sports of Preveza μια συνέντευξη  εφ όλης της ύλης παρουσιάζοντας μας τη φετινή ομάδα του Λούρου, αιτιολογώντας την αποτυχία της Αναγέννησης Άρτας να τερματίσει πρώτη τις χρονιές 2010-2011 και 2011-2012 καθώς και πολλά ακόμη.



Περικλή, καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που δέχτηκες  να μας δώσεις τη συγκεκριμένη συνέντευξη.
Παρακαλώ, πάντα βοηθάω παιδιά στο ξεκίνημα τους.

Λοιπόν, κατάγεσαι εξολοκλήρου από το Ν. Πρέβεζας;
Ναι, και συγκεκριμένα από τον Ωρωπό κάτι που είναι πολύ τιμητικό για εμένα.

Σε ποια ομάδα έβγαλες για πρώτη φορά δελτίο ποδοσφαιριστή και σε ποιες ομάδες συνέχισες αυτή την πλούσια καριέρα;
Ξεκίνησα από την ομάδα του Ωρωπού και στην συνέχεια αγωνίστηκα στις Αναγέννηση Άρτας, Πανηλειακό, ΠΑΣ Πρέβεζα, Τρίκαλα, Ατρόμητο, Ναυπακτιακό Αστέρα, Πανθρακικό, Α.Ε. Χανίων, Θρίαμβο Λούρου, Σκουφά Κομποτίου και ξανά Αναγέννηση Άρτας και Θρίαμβο Λούρου.

Φέτος αγωνίστηκες στον Θρίαμβο Λούρου. Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για την πορεία της ομάδας σου;
Κατά τη γνώμη μου, η πορεία του Λούρου κρίνεται ικανοποιητική αν και θα μπορούσε να ήταν καλύτεροι όσων αφορά την συγκομιδή βαθμών. Ο στόχος που ήταν να παίξουν παιδιά από τον Λούρου επετεύχθη. Τώρα αν κάποιος στεναχωρήθηκε που δεν μπήκε σε περιπέτειες η ομάδα μας ας περιμένει μια άλλη χρονιά. Πολλά μπράβο στον πρόεδρο, Θεόδωρο Κατσαούνο και στο Δημήτρη Μπάκα που βοήθησαν πολύ την ομάδα. 

Η ομάδα του χωριού σου φέτος πώς σου φάνηκε;
Στην αρχή δεν ξεκίνησε καλά αλλά με την αλλαγή προπονητή και την συσπείρωση παικτών και διοίκησης προσπάθησε να σώσει τη χρονιά και τα κατάφερε παρά τα πολλά περίεργα αποτελέσματα(Πάργα-Βασιλική 3-4) και τις ομάδες ΄΄τρένα΄΄ των τελευταίων αγωνιστικών. Εύχομαι την επόμενη χρονιά τα λάθη να γίνουν μαθήματα και να παρουσιάσει το πρόσωπο που έχει δείξει τόσα χρόνια ο Ωρωπός. Είναι ντροπή για κάποιες ομάδες να προσπαθούν να διδάξουν ήθος(Πάργα) και τις τελευταίες αγωνιστικές να δέχονται τόσα γκολ όσα δεν είχαν δεχτεί σε όλο το πρωτάθλημα.

Πώς το είδες φέτος το επίπεδο του πρωταθλήματος στην Πρέβεζα σε σύγκριση με τις άλλες χρονιές που έχεις αγωνιστεί στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα;
Φέτος είχε πολύ καλές ομάδες και ήταν καλύτερο από τα άλλα 3 χρόνια που είχα αγωνιστεί στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Είχε τον Άγιο Θωμά και το Καλαμίτσι που ήταν πιο πάνω από τις άλλες ομάδες και μετά υπήρχαν ομάδες όπως η Α.Ε. Πρέβεζας η οποία ειναι μια πολύ καλή τεχνικά ομάδα(απόρροια της φιλοσοφίας του προπονητή της Άγγελου Μπέκα που μαζί με τον Θωμά Βασιλειάδη τους θεωρώ του καλύτερους στην Πρέβεζα), η Βόνιτσα, ο Άρης Πρέβεζας, η ομάδα των Σφακιωτών καθώς και ο Λούρος που αν δεν είχε τις απώλειες παιχτών θα βρισκόταν ψηλά στη βαθμολογία.

Περικλή, για το επίπεδο διαιτησίας;
Είμαι της άποψης ότι διαιτητές πρέπει να παίζουν άνθρωποι που έχουν κλωτσήσει ΄΄το τόπι΄΄ έστω και σε τοπικό επίπεδο ώστε να μπορούν να μπουν στη ψυχολογία του παίκτη. Δεν είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο με εξαίρεση κάποιους έμπειρους διαιτητές οι οποίοι μπορούν να επιβληθούν όχι μόνο με τους κανόνες αλλά και με τις γνώσεις τους. Η συμπεριφορά κάποιων που τους δίνεται μια σφυρίχτρα και νομίζουν ότι είναι ο καρδινάλιος είναι απαράδεκτη. Από το τοπικό μέχρι την Α΄ Εθνική. Υπάρχουν όμως πολύ καλοί και έμπειροι διαιτητές.

Τώρα θα περάσουμε στην θητεία σου στη Άρτα και συγκεκριμένα στην Αναγέννηση Άρτας όπου έχεις δηλώσει ότι είναι η ΄΄ομάδα της καρδιά σου΄΄. Συνεχίζεις να το πιστεύεις;
Φυσικά και το πιστεύω. Η Αναγέννηση είναι η ομάδα στην οποία ξεκίνησα την καριέρα μου και η ομάδα στην οποία θα ήθελα να την κλείσω. Τα τελευταία 2 χρόνια έπαιξα εκεί αλλά δεν τα καταφέραμε μαζί με τα άλλα τα παιδιά να την βγάλουμε από το τοπικό και αυτό δεν θα το συγχωρήσω ποτέ στον εαυτό μου. Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν εγκλήματα με αποκορύφωμα την περυσινή χρονιά στην οποία αποχώρησα τον Ιανουάριο θεωρώντας ότι είχαν μαζευτεί πολλοί ρουφιάνοι οι οποίοι δεν ήθελαν για διάφορους λόγους να βγει η ομάδα.
Μεγάλη όμως αγάπη τρέφω και για την ομάδα του Α.Ο. Τρίκαλα και για τους οπαδούς του, τους ΄΄Σακαφλιάδες΄΄.


Αυτή θα ήταν η επόμενη ερώτηση. Πέρυσι, με γραπτή σου δήλωση αποχώρησες από την ομάδα της Άρτας στολίζοντας με κοσμιτικά επίθετα τον πρώην σου προπονητή Λούη Χριστοδούλου. Ποια ήταν η σχέση σου με τον Πρεβεζάνο προπονητή;
Δεν θέλω να έχω σχέσεις με τον εκάστοτε προπονητή. Ίσως κάποιες εκφράσεις δεν έπρεπε να ειπωθούν από πλευράς μου αλλά όταν έχεις δίκιο βουνό και δεν το βρίσκεις ξεσπάς. Η πορεία έδειξε ότι δικαιώθηκα σε όσα ανέφερα. Εγώ βρήκα ομάδα και μετά την Αναγέννηση, εκείνος όχι. Το θέμα έχει λήξει με τον Πρεβεζάνο προπονητή. Γνωριζόμαστε 15 χρόνια και έχουμε δώσει πολλές μάχες για να στηρίξουμε τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Σε ένα καυγά πάντα ευθήνονται και οι δυο. Ποτέ μόνο ο ένας.

Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και δεν καταφέρατε τις 2 τελευταίες χρονιές να βγάλετε την ομάδα στη Δ΄ Εθνική;
Την 1η χρονιά η Ομόνοια ήταν πιο ομάδα από εμάς αλλά χάσαμε την άνοδο σε ένα περίεργο παιχνίδι με τους Αγ. Αναργύρους.
Την 2η χρονιά η ομάδα διέθετε πλειάδα καλών παιχτών(Δήμας, Μάρκος, Κουβεντάρης, Κολιός, Σταμούλης, Σιντόρης, Λαυράνος και Γκίνι) αλλά ο παίκτης-προπονητής είχε μπερδέψει τους ρόλους. Δεν μπορείς να τα έχεις με όλους καλά και πρέπει να υπάρχουν στην ομάδα ιεραρχία, σοβαρότητα και πειθαρχεία. Δεν τα είχαμε με φυσικό αποτέλεσμα να μη βγει η ομάδα. Αν αναλογιστεί κανείς ποιους παίχτες είχε η Αναγέννηση και δεν τα κατάφερε θα τραβάει τα μαλλιά του. Με πρώτον αυτόν που βάζει τα χρήματα, τον πρόεδρο. Η Άρτα πρέπει να περάσει σε χέρια ανθρώπου που μπορεί να την πάει πολύ ψηλά. Εκεί που της αξίζει δηλαδή. 


Ποιες ήταν οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους των διοικήσεων του 2010-2011 και 2011-2012;
Η διοίκηση Οικονομίδη έχει προσφέρει πολλά στην Άρτα αλλά χρειάζονταν άτομα με κύρος που να ασχολούντα με την ομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Όσο για τον Καρύνο ήταν μεγάλο κατόρθωμα το να χτίσει τόσο γρήγορα την ομάδα αλλά έκανε λάθος στη θέση του προπονητή.
Ήθελε ταξιτζή για να μεταφέρει τους παίχτες από Πρέβεζα και κατέληξε σε λάθος άνθρωπο. Μετά οι Γιαννιώτες ποδοσφαιριστές έκαναν προπόνηση μόνο την Πέμπτη και το Σάββατο αγωνίζονταν με αποτέλεσμα να χαθούν οι ισορροπίες.


Έχοντας αγωνιστεί και στην ομάδα του ΠΑΣ Πρέβεζα αλλά και στην ομάδα της Αναγέννησης θα ήθελες να μας κάνεις μια πρόβλεψη για τα μπαράζ ανόδου της περιοχής; 
Ακόμη το πρωτάθλημα στην Άρτα δεν τελείωσε και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια ομάδα θα βγει. Είναι τα Τζουμέρκα τα οποία διαθέτουν για πρόεδρο τον κ. Δράκο ο οποίος είναι ένα κόσμημα για το Αρτινό και όχι μόνο παδόσφαιρο και μακάρι κάποτε να αναλάμβανε την Αναγέννηση και να την έφτανε εκεί που πρέπει. Επίσης είναι το Κομπότι το οποίο διαθέτει καλή ομάδα και διοίκηση καθώς και η Αναγέννηση Άρτας. Θα είναι όμως πολύ δύσκολο για όποια ομάδα βγει να τερματίσει στην πρώτη θέση των μπαράζ. Για τον Αγ. Θωμά ακούω και μαθαίνω ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα και νομίζω πως οι παίκτες που αγωνίζονται εκεί είναι ήρωες και αξίζουν συγχαρητήρια που τερμάτισαν στην 1η θέση.

Περικλή, έχεις συνεργαστεί με πάρα πολλούς προπονητές. Ποιον θεωρείς τον κορυφαίο;
Κατά τη γνώμη μου, οι κορυφαίοι σε υψηλό επίπεδο ήταν οι Δανιήλ και Κυράστας παρά τα όσα προβλήματα που είχαμε.
Σε τοπικό επίπεδο, θεωρώ ότι οι Μπέκας και Παπαδιώτης ήταν οι κορυφαίοι με διαφορά.


Περικλή θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ξανά για την συζήτηση που είχαμε.
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου που μου έδωσες την ευκαιρία να πω κάποια λόγια.
Το ποδόσφαιρο όμως είναι δευτερεύον μπροστά σε αυτά που νιώθουμε.

Καλώ τον κόσμο λοιπόν,  να ξεσηκωθεί και να βγει στους δρόμους, να διώξει τους κλέφτες πολιτικούς που φέρανε τη χώρα στο σημείο που είναι σήμερα, να πεινάει, να διώξει τον διορισμένο Υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα και να βάλει επάνω ανθρώπους που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.


Nikos Argyros
4/23/2013 11:47:08 pm

Θα ήθελα να υπενθιμίσω κάποια αποτελέσματατης Δόξας Ωρωπού, στον κ Σπυράκο
Ωρωπός - Άρης 5-4 λήξη στο 62' καθαρό αποτέλεσμα
Α.Ε Πρέβεζας - Ωρωπός 0-2 (φίλος ο Μπέκας)
Σφακιώτες - Ωρωπός 0-3 (βούιξε όλο το νησί 2 βδομάδες πριν)
Βασιλική - Λούρος 4-1
Ο Ωρωπός δεν είναι τρένο, είναι υπερταχείας

Reply



Leave a Reply.