Picture
Ο 22χρονος πρώην παίκτης του Α.Ο. Φιλοθέης, δέχτηκε να παραχωρήσει στο Sports of Preveza μια συνέντευξη  εφ όλης της ύλης παρουσιάζοντας μας τη φετινή Φιλοθέη, αιτιολογώντας την αποτυχία του Θριάμβου Λούρου να τερματίσει πρώτος τη σεζόν 2011-2012 καθώς και πολλά ακόμη.




Γιώργο καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που δέχτηκες να μας δώσεις τη συγκεκριμένη συνέντευξη.
Να σε ευχαριστήσω και εγώ που μου δίνεις την ευκαιρία να αναφερθώ σε όσα συνέβησαν πέρυσι και φέτος γιατί λίγος κόσμος τα ξέρει.

Λοιπόν κατάγεσαι εξολοκλήρου από τη Φιλιππιάδα;
Ναι, και συγκεκριμένα από τον Κερασώνα Φιλιππιάδας.

Από πια ομάδα ξεκίνησες την καριέρα σου και που μεταπήδησες στη συνέχεια.
Ήμουν 15 χρονών όταν έβγαλα δελτίο στον Α.Ο. Άρτας. Τότε καταφέραμε την άνοδο σε ένα πολύ ανταγωνιστικό Β΄ κατηγορίας πρωτάθλημα. Για τα επόμενα χρόνια δεν αγωνίστηκα κάπου λόγω τραυματισμού και σχολικών υποχρεώσεων. Στα 19 μου χρόνια, αγωνίστηκα στους Αγίους Αναργύρους που κάναμε πολύ καλή πορεία. Στη συνέχεια ακολουθούν οι Αναγέννηση Άρτας, Θρίαμβος Λούρου και Α.Ο. Φιλοθέης.

Φέτος δεν τα καταφέρατε με την ομάδα της Φιλοθέης και υποβιβαστήκατε. Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για αυτή την πορεία;
Φέτος στη Φιλοθέη, μαζεύτηκε μια ομάδα τις τελευταίες 10 μέρες. Ήταν ένας κορμός 25 καινούργιων αλλά ποιοτικών ποδοσφαιριστών.
Είχαμε προβλήματα σε πολλούς τομείς. Το έργο τη διοίκησης ήταν πολύ δύσκολο αφού κατάφερε και δημιούργησε μια ομάδα, μια ολοκληρωμένη ομάδα μέσα σε μόλις 10 μέρες. Και πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε σωθεί. Παράλληλα, κάποιες άλλες ομάδες που είχαν όλες τις ανέσεις αλλά και τις καλύτερες συνθήκες σώθηκαν την τελευταία στιγμή. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο δεύτερο γύρο η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού συγκεντρώνοντας περίπου 17-18 βαθμούς.


Ποιες ομάδες ξεχώρισες από τον όμιλο σας;

Μου άρεσε πολύ το Μεσολόγγι. Καλά στοιχεία έδειξαν και ο Όλυμπος Κέρκυρας και η Φιλιππιάδα. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονταν στα ίδια επίπεδα γι' αυτό το λόγο κρίθηκε η παραμονή μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Πιστεύεις ότι φέτος η διαιτησία έπαιξε ρόλο στον υποβιβασμό της ομάδας σου;
Σίγουρα αδικηθήκαμε σε κάποια παιχνίδια στην έδρα μας αλλά δεν θέλω να σταθώ στη διαιτησία.
Πέρυσι π.χ. πιστεύω πως οι καλύτερες ομάδες στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας -με την ομάδα του Λούρου σχεδόν σε κάθε παιχνίδι να μένει με 10 παίκτες- όμως καμία από τις 2 δεν κατάφερε την άνοδο χωρίς να ρίχνω τις ευθύνες στη διαιτησία και να υποβαθμίζω την ομάδα του Θεσπρωτικού.


Γιώργο, το site μας ασχολείται κυρίως με τον αθλητισμό στην Πρέβεζα και αφού έχεις παίξει στο Πρωτάθλημα της Πρέβεζας θα ήθελα να μας πεις δυο λόγια για το ποδοσφαιρικό επίπεδο της περιοχής.
Θα μιλήσω για πέρυσι όπου έπαιξα μια ολοκληρωμένη σεζόν στην Πρέβεζα. Το πρωτάθλημα στην Πρέβεζα είναι υψηλού επιπέδου με 6-7 πολύ καλές ομάδες και με παίκτες τεράστιας κλάσης όπως ήταν η ομάδα της Βόνιτσας με τους Κούτσικος, Χαϊδάκης και Παληογιάννης αλλά και οι ομάδες της Λευκάδας. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ομάδες στο Καναλάκι και στην Πάργα που έχουν τεράστια Προϊστορία στη Δ΄ και στη Γ΄ Εθνική.

Τι θα ήταν αυτό το κάτι παραπάνω που θα έδινε στο Λούρο το πρωτάθλημα κατά τη γνώμη σου;
Κατά τη γνώμη μου, δεν καλύφθηκαν σωστά οι απουσίες παικτών το Γενάρη. Βέβαια ήρθε ο Alex Georgiev που είναι ένας πολύ καλός παίχτης αλλά οι ελλείψεις ήταν περισσότερες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τα derby του 2ου γύρου η ομάδα ήταν 1η που σημαίνει ότι οι παίκτες είχαν κάνει το καθήκον τους.
Ούτε εμείς όμως είμαστε άμοιροι των ευθυνών όμως πιστεύω πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η διοίκηση του Λούρου που δεν κράτησε τις δεσμεύσεις τις απέναντι στους παίχτες με εξαίρεση τον Λάζαρο Λιόντο ο οποίος στάθηκε δίπλα μας σε όλη τη χρονιά και μας βοήθησε σε πολλούς τομείς.


Πέρυσι είχαν ακουστεί πολλά για τις κακές σχέσεις των παικτών του Λούρου με τον προπονητή τους Βαγγέλη Γκαρτζονίκα. Ποια είναι η γνώμη σου για τον συγκεκριμένο προπονητή;
Ο Βαγγέλης Γκατζονίκας είναι ένας πολύ καλός προπονητής και κορυφαίος στο είδος του στον τομέα της τακτικής. Από εκεί και πέρα, η ομάδα είναι σαν μια οικογένεια. Θα έχει προβλήματα που θα πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια και όχι έξω από αυτά.

Ποιοι πιστεύεις ότι ήταν οι παίκτες κλειδιά για τη περυσινή πορεία του Λούρου;
Είχαμε μια ομάδα με 12-13 παίκτες κορυφαίους στο είδος τους.
Ο Κώστας Μπρούβας ήταν ένας από αυτούς όπου η τεράστια κλάση του μας βοήθησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Ο συγκεκριμένος παίχτης πιστεύω ότι είναι το καλύτερο εξτρέμ στην Ήπειρο.

Ο Σάκης Μηλιώνης επίσης, ο οποίος ήταν ένα σχολείο για μένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός αυτού. Δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται ακόμα και τώρα ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουν περάσει ποτέ από τα γήπεδα της Δ΄ και Γ΄ Εθνικής.
Βέβαια θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε και στους Ναστούλη, Μπάκα, Παναγόπουλο και Georgiev, οι οποίοι βοήθησαν αρκετά την ομάδα.


Φέτος πως το είδες το επίπεδο του πρωταθλήματος στην Πρέβεζα;
Φέτος απ' ότι κατάλαβα, ο ΠΑΣ Πρέβεζα ήταν η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος και άξια στέφθηκε πρωταθλήτρια αφού ήταν ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Από εκεί και πέρα, πολύ καλές ομάδες ήταν η ομάδα του Καλαμιτσίου, η ομάδα του Άρη και της Ένωσης Πρέβεζας αλλά και η ομάδα της Πάργας.     


Ποιοι πιστεύεις ότι ήταν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές τη χρονιά που μας πέρασε στη Πρέβεζα;
Πιστεύω ότι πολύ καλή χρονιά έκαναν οι Μπρούβας, Δημουλιάς, Μηλιώνης και Σπυράκος.

Έχοντας αγωνιστεί και στην ΕΠΣ Άρτας και στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, θα ήθελες να κάνεις κάποια πρόβλεψη για τα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική;
Θα γίνουν σίγουρα πολύ καλά παιχνίδια και η ομάδα που θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα της θα περάσει στη Γ΄ Εθνική.

Το site μας έχει ξεκινήσει μια ψηφοφορία σχετικά με την κορυφαία 18αδα και το κορυφαίο προπονητικό δίδυμο. Εσύ ψήφισες;
Φυσικά και ναι αλλά δεν θα ήθελα να σου πω ακριβώς τι ψήφησα διότι η ψηφοφορία είναι μυστική. Το μόνο που μπορώ να σου εκμυστηρευτώ είναι ότι στη θέση του 10ριου ψήφησα Περικλή Σπυράκο γιατί είναι κορυφαίος στη θέση του και το έχει αποδείξει πολλές φορές στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός εκεί.

Κατά γενική ομολογία παιχτών, προπονητών και παραγόντων θεωρείσαι ίσως το καλύτερο Full Back που έχει περάσει από τα γήπεδα της Πρέβεζας. Συμφωνείς;
Χαχαχα(γέλια)...
Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό. Μόνο οι συμπαίχτες, οι αντίπαλοι και οι προπονητές μπορούν.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πέρυσι έκανα μια πολύ καλή χρονιά με τη βοήθεια των συμπαιχτών μου και του προπονητή. Είχα μια τεράστια εξέλιξη σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού μέσα από την σκληρή δουλειά στην προπόνηση.


Γιώργο μια τελευταία ερώτηση. Αν και είναι νωρίς ακόμα, έχεις κάνει κάποιες επαφές με άλλες ομάδες για να συνεχίσεις την καριέρα σου;      
Ανεπίσημα έχω κάνει κάποιες επαφές με ομάδες. Όμως θα περιμένω το καλοκαίρι ώστε να γίνουν και επίσημα αυτές οι συζητήσεις. Θα καταλήξω στην ομάδα με τις καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις για πρωταθλητισμό.

Γιώργο θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ξανά για την συζήτηση που είχαμε και να σου ευχηθώ τα καλύτερα για την καριέρα σου.
Εγώ σε ευχαριστώ.




Leave a Reply.