Picture
Ο 34χρονος πολύπειρος επιθετικός του Απόλλον Πάργας δέχτηκε να παραχωρήσει στο Sports of Preveza μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης παρουσιάζοντας μας τη φετινή ομάδα του Απόλλων, μιλώντας για την πολυετή θητεία του στην ομάδα του ΠΑΣ Πρέβεζα για το επίπεδο του πρωταθλήματος και της διαιτησίας αλλά και για πολλά ακόμη.


Σάκη, καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που δέχτηκες να μας δώσεις τη συγκεκριμένη συνέντευξη.
Εγώ σε ευχαριστώ.

Σε ποια ομάδα πήρες για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής και σε ποιους συλλόγους συνέχισες αυτή την τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα;
Το 1994 ξεκίνησα από την ομάδα του χωριού μου, Κωκυτός Θεμέλου. Την επόμενη χρονιά μεταπήδησα στην Εφύρα Μεσοποτάμου όπου έπαιξα 3 χρόνια εκεί. Τη σεζόν 1998-1999, μεταγράφηκα στον ΠΑΣ Πρέβεζα μέχρι και το 2011. Την επόμενη χρονιά συνέχισα στην ομάδα του Λούρου και φέτος στον Απόλλωνα Πάργας.

Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για την φετινή πορεία του Απόλλων Πάργας; 
Στην αρχή, όταν υπέγραψα δεν περίμενα να βρω τόσο οργανωμένη την ομάδα, κάναμε μια πολύ καλή πορεία παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και βγάζοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΑΣ Πρέβεζα με 82 γκολ. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά και σε αυτό έπαιξε ρόλο το ότι υπήρχαν στην ομάδα καλοί παίχτες αλλά καλά παιδιά πάνω από όλα, ένας πολύ καλός προπονητής που δούλευε καθημερινά και μια διοίκηση που ήταν κοντά μας συνεχώς.

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται ο Απόλλων για μια καλύτερη πορεία και γιατί όχι να κυνηγήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή;
Πιστεύω πως αν μείνει όπως είναι η ομάδα που θεωρώ ότι έτσι θα γίνει γιατί όλοι αυτό θέλουν, με 2-3 προσθήκες θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει γιατί ήδη είναι μια πολύ καλή ομάδα. Οπότε δεν θα χρειαστεί χρόνος και δουλειά.

Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας;
Πιστεύω ότι το Τοπικό έχει γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με καλές ομάδες και καλούς ποδοσφαιριστές.

Σάκη, ποιες ομάδες ξεχώρισες φέτος από το πρωτάθλημα;
Σίγουρα ο πρωταθλητής ΠΑΣ Πρέβεζα ήταν πολύ καλός αλλά και οι ομάδες Καλαμίτσι, Σφακιώτες, Άρης Πρέβεζας και Απόλλων Πάργας ξεχώρισαν.  

Πιστεύεις ότι οι ομάδες που δεν τα κατάφεραν, δίκαια υποβιβάστηκαν;
Κοίτα, η κάθε ομάδα παλεύει για τους στόχους της. Τώρα αν υποβιβάστηκαν δίκαια ή όχι, αν αδικήθηκαν ή όχι, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ γιατί δεν ξέρω πως αγωνίστηκαν σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πάντως στα παιχνίδια που δώσαμε εμείς με αυτές τις ομάδες ήταν αρκετά καλές.

Θεωρείς ότι οι ομάδες των τελευταίων θέσεων πήραν θετικά αποτελέσματα με εξωαγωνιστικούς τρόπους;
Δεν το γνωρίζω αυτό. Ούτε μπορούμε να πούμε κάτι. Και δεν θέλω να το πιστεύω γιατί εμένα μου αρέσει το ποδόσφαιρο να παίζεται μέσα στο γήπεδο.

Σάκη, για το επίπεδο διαιτησίας;  
Πιστεύω ότι ήταν καλό αλλά δεν μου αρέσει να μιλάω για την διαιτησία. 

Τι πιστεύεις ότι θα μπορούσε να υλοποιήσει η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για να κάνει πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα;
Μετά την αναδιάρθρωση, το πρωτάθλημα θα γίνει καλύτερο. Πολλές ομάδες θα παίζουν τοπικό όμως θα έρθουν και καλοί ποδοσφαιριστές ακόμα. Η ΕΠΣ ξέρει τι πρέπει να κάνει για να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα. Εμένα προσωπικά, το μόνο που δεν μου αρέσει είναι ο νόμος για τους μικρούς. Πολλοί μικροί επαναπαύονται στο ότι θα παίξουν και δεν δουλεύουν όσο θα έπρεπε για να γίνουν καλύτεροι για αυτούς αλλά και για τις ομάδες τους. Όταν κάποιος μικρός είναι καλός δεν χρειάζεται τους νόμους για να παίξει. 

Έχοντας αγωνιστεί για χρόνια στον ΠΑΣ Πρέβεζα, θέλω να συγκρίνεις εκείνες τις εποχές με τη ''Νέα εποχή'' του ΠΑΣ Πρέβεζα;
Δεν συγκρίνονται εκείνες οι εποχές με τη φετινή χρονιά. Το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό. Για εμένα, ο ΠΑΣ Πρέβεζα είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ποδοσφαιρικό κομμάτι στην ποδοσφαιρική μου ζωή. Εκεί έζησα τα πάντα, χαρές και λύπες. Έπαιξα στις καλές Δ΄ και Γ΄ Εθνικές, συνεργάστηκα με πολλούς ανθρώπους και θέλω να τους ευχαριστήσω, συμπαίκτες, προπονητές, διοικήσεις και όσους εργάζονταν και ήταν κοντά στην ομάδα όσα χρόνια φόραγα την φανέλα του ΠΑΣ Πρέβεζα.
Αγάπησα και αγαπώ αυτή την ομάδα και το έχω αποδείξει όντας και στις χαρές και στις λύπες εκεί. Δεν έφυγα ούτε εγκατέλειψα την ομάδα. Εύχομαι να ανέβει κατηγορία ο ΠΑΣ γιατί δεν του αξίζει να βρίσκετα
ι εδώ που είναι σήμερα και ξέρω ότι τα παιδιά που παίζουν εκεί αλλά και η διοίκηση το θέλουν και το προσπαθούν και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρουν.
Επίσης, να ευχαριστήσω και τον κόσμο που ήταν κοντά μας πάντα.


Με ποιον παίκτη που σου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του θα ήθελες να συνεργαστείς;
Οι Μάκης Δήμας, Κώστας Μπρούβας, Σπύρος Χαιδάκης, Βασίλης Μάρκος, Φώτης Σιδέρης και Κώστας Δημουλιάς είναι παίκτες που κάνουν τη διαφορά όπως και άλλοι αθλητές αλλά δεν ξέρω για το μέλλον γιατί ίσως ήταν η τελευταία μου χρονιά. Σκέφτομαι να σταματήσω λόγω υγείας. Θα δούμε όμως. 

Σάκη, ποιους θεωρείς ως κορυφαίους προπονητές στην περιοχή μας;
Υπάρχουν καλοί προπονητές στην περιοχή μας που για τους δικούς τους λόγους δεν ήταν σε κάποια ομάδα φέτος. 
Για αυτούς που είχαν αναλάβει κάποια ομάδα, μου άρεσε πολύ το ''έργο'' του Μουστάκα και του Κατηφόρη.  Όπως και ο Γκαρτζονίκας που πήγε στον ΠΑΣ Πρέβεζα και τον γνωρίζω.
Αλλά σου λέω και πάλι ότι καλοί προπονητές υπάρχουν αλλά δεν ήταν σε κάποια ομάδα φέτος
.


Κατά γενική ομολογία παιχτών, προπονητών και παραγόντων θεωρείσαι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει περάσει από τα γήπεδα της Δ΄ και Γ΄ Εθνικής.
Μάλιστα, ο Γιώργος Κοντογιώργος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sports of Preveza δήλωσε:
''Ο Σάκης Μηλιώνης ήταν ένα σχολείο για μένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός αυτού. Δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται ακόμα και τώρα ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουν περάσει ποτέ από τα γήπεδα της Δ΄ και Γ΄ Εθνικής''.
Αλλά και πέρα από αυτό, σε πρόσφατη ψηφοφορία που δημιούργησε το site μας, αναδείχθηκες ως ο κορυφαίος επιθετικός για τη φετινή χρονιά στην ΕΠΣ ΠρέβεζαςΛευκάδας.
Ποια είναι η άποψη σου; 

Δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό το κρίνουν οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όπου και αν αγωνίστηκα δεν κορόιδεψα και έπαιζα πάντα για την φανέλα.

Η επόμενη και τελευταία ερώτηση θα ήταν για το μέλλον σου αλλά προηγουμένως μου μίλησες για πιθανή αποχώρηση σου από τα γήπεδα για λόγους υγείας.
Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για αυτούς τους λόγους υγείας και αν αποφασίσεις να μείνεις, έχεις κάνει επαφές με ομάδες για να συνεχίσεις αυτή την τεράστια ποδοσφαιρική σου πορεία;

Μπορεί να ήταν η τελευταία μου χρονιά φέτος γιατί έχω κάνει 3 πολύ σοβαρά χειρουργεία στο δεξί γόνατο και θα έπρεπε να σταματήσω κάποια στιγμή. Με έχουν πλησιάσει αρκετές ομάδες και εκτός Α΄ Τοπικού, όμως είναι νωρίς ακόμα. Είμαι καλά στην Πάργα, πήγαν όλα καλά εκεί και θα έχει τον πρώτο λόγο.


Σάκη, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ξανά για την συζήτηση που είχαμε και εφόσον συνεχίσεις την ποδοσφαιρική σου πορεία να σου ευχηθώ τα καλύτερα για την καριέρα σου.
Και εγώ να σε ευχαριστήσω με την σειρά μου και να σου ευχηθώ τα καλύτερα και να συνεχίσεις έτσι γιατί κάνεις πολύ καλή δουλειά.



Leave a Reply.