Picture
Ο 26χρονοι  μεσοεπιθετικοί δέχτηκαν να παραχωρήσουν στο Sports of Preveza μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης παρουσιάζοντας μας τις φετινές ομάδες τους, μιλώντας για την λανθασμένη λειτουργία του πρωταθλήματος, για το αγωνιστικό επίπεδο, για τις συνήθειες των ομάδων που μάχονται για την σωτηρία αλλά και για πολλά ακόμη. 

Κώστας Μπρούβας, Νίκος Κονάκης.

Κώστα, Νίκο, καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που δεχτήκατε να μας δώσετε τη συγκεκριμένη συνέντευξη.
Εγώ σε ευχαριστώ.
Εγώ σε ευχαριστώ.

Σε ποια ομάδα βγάλατε για πρώτη φορά δελτίο ποδοσφαιριστή και σε ποιες ομάδες συνεχίσατε την ποδοσφαιρική σας πορεία;
Στα 16 μου χρόνια, έβγαλα για πρώτη φορά δελτίο σε ομάδα και συγκεκριμένα στην Σαμψούντα όπου έπαιξα για 1 χρόνο εκεί. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκα στην ομάδα του Ωρωπού.
Η επόμενη αγωνιστική περίοδος(2004-2005) με βρήκε στην ομάδα του Ηλυσιακού. Μετά από 1 χρόνο στην Αθήνα, επέστρεψα ξανά στην Πρέβεζα και αγωνίστηκα στην ομάδα της Φιλιππιάδας για 2 χρόνια, τον 2ο χρόνο μάλιστα βγήκαμε στη Γ΄ Εθνική. Αποχώρησα όμως το Γενάρη μετά από διαφορές με τη διοίκηση και αγωνίστηκα για το 2ο μισό στην ομάδα του Λούρου που βρισκόταν Δ΄ Εθνική και καταφέραμε τότε να πάρουμε και το Κύπελλο ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Φεύγοντας από τον Λούρο, έπαιξα για 2 χρόνια στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Μετά την διάλυση της ομάδας βρέθηκα ξανά στην ομάδα του Λούρου για 1 χρόνο. Τέλος, πέρυσι αγωνίστηκα στον Άρη Πρέβεζας.

Σε ηλικία 15 χρονών, έβγαλα δελτίο ποδοσφαιριστή στην ομάδα του Ωρωπού και αγωνίστηκα εκεί μέχρι τα 18 μου χρόνια. Στη συνέχεια μετακόμισα για 1 χρόνο στην Αθήνα για λογαριασμό του Ηλυσιακού. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκα στον ΠΑΟ Κρύας και επέστρεψα ξανά στην ομάδα του Ωρωπού την επόμενη περίοδο όπου αγωνίζομαι μέχρι σήμερα.

Φέτος ακούστηκαν πολλά για το μέλλον του Άρη και του Ωρωπού. Εσείς από τι μεριά σας ξέρετε τι θα συμβεί στους συλλόγους αυτούς;
Δε γνωρίζω κάτι αλλά ο Άρης είναι από τις δυνατές ομάδες τα χρόνια που υπάρχει στην κατηγορία και δε μπορεί να σβήσει έτσι. Επίσης, ας μη ξεχνάμε πως από πίσω στηρίζεται από τις ακαδημίες. Και να πάρω ''πάσα'' για να πω ένα ''ευχαριστώ'' για την πολύ όμορφη χρονιά που πέρασα στην ομάδα αυτή, την οποία την έκαναν οι συμπαίκτες μου κ ο προπονητής μου.
Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι ο Ωρωπός, τη χρονιά που μας έρχεται θα είναι πιο δυνατός από κάθε άλλη φορά. Δεν ανησυχώ για τον Ωρωπό φέτος  μάλλον κάποιοι άλλοι θα πρέπει να ανησυχούν.

Ποια είναι η γνώμη σας για το επίπεδο του πρωταθλήματος ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας;
Νομίζω πως το πρωτάθλημα ήταν δυνατό αλλά όχι τόσο ώστε να το θυμάται κάποιος μόλις αυτό τελειώσει. Από την 7η περίπου θέση και κάτω, υπήρχαν πολλές ομάδες στα ίδια επίπεδα.
Δε μου άρεσαν οι δυο πρωτοπόροι. Ειδικά ο ΠΑΣ Πρέβεζα ήταν τελείως αδούλευτη ομάδα αλλά κατάφερε και πήρε την 1η θέση  χάρη στην ποιότητα κ των 11 ποδοσφαιριστών του. Το Καλαμίτσι δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο. Μετά εκτός από Άρη, Ένωση κ Πάργα, οι άλλες παρέπαιαν.
Αν εξαιρέσουμε τις ομάδες Καλαμίτσι και ΠΑΣ Πρέβεζα που ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω από τις άλλες, οι επόμενες 2 πιο καλοδουλεμένες ομάδες ήταν ο Άρης και η Ένωση Πρέβεζας. Οι υπόλοιπες ομάδες, πιστεύω, πως ήταν στο ίδιο μήκος κύματος.

Πιστεύετε ότι οι ομάδες που δεν τα κατάφεραν, δίκαια υποβιβάστηκαν;
Νομίζω πως η μόνη αλλαγή είναι η Σινώπη καθώς ήταν καλύτερη ομάδα από την Βασιλική αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.
Πιστεύω πως ''ναι''. Η πορεία έδειξε ότι δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην κατηγορία.

Θεωρείτε ότι οι ομάδες των τελευταίων θέσεων πήραν θετικά αποτελέσματα με εξωαγωνιστικούς τρόπους;
Το θέμα αυτό έχει κουράσει και επειδή πάντα θα υπάρχει και εδώ και σε όλες τις κατηγορίες δε θα σχολιάσω τίποτα. Νομίζω πως αυτές που άξιζαν να πέσουν, έπεσαν και δε χρειάζεται να πατάν στο θέμα αυτό.
Επειδή έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, πιστεύω πως ''ναι''. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που δε μου αρέσει αλλά επειδή αυτό γίνεται και από τις άλλες ομάδες που παλεύουν για την κατηγορία, είσαι και εσύ αναγκασμένος να μπεις σε αυτό το παιχνίδι.

Για το επίπεδο διαιτησίας;
Κατά την γνώμη μου, το επίπεδο φέτος των Referee και όχι των βοηθών ήταν πάρα πολύ καλό. Εάν βελτιωθούν και οι πλάγιοι, η συνολική διαιτησία θα είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Από εμένα προσωπικά, συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχουν κάνει όλοι οι διαιτητές.
Σίγουρα ήταν κάλο αλλά για άλλη μια χρονιά η ομάδα μου δεν ήταν καλή. Το χατίρι όμως κανενός δεν έγινε κ αναφέρομαι είτε σε διαιτητές είτε σε κάποιες ομάδες που ήθελαν ο Ωρωπός να πέσει κατηγορία.

Τι πιστεύετε ότι θα μπορούσε να υλοποιήσει η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για να κάνει πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα;
Νομίζω πως πρέπει να βρεθεί ένας Περικλής Σπυράκος σε κάθε ομάδα και ένας Θωμάς Βασιλειάδης στον πάγκο της. Χαχαχα(γέλια).
Για να έρθουμε όμως στο θέμα μας, δεν ξέρω. Ας σκεφτούν και κάτι αυτοί που πρέπει.
Για να γίνει πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, πρέπει να γίνουν αγώνες μπαράζ.

Ποιοι πιστεύετε ότι ήταν οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές και προπονητές για τη φετινή χρονιά στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας;
Ποδοσφαιριστές σαν τους Περικλή Σπυράκο είναι άλλο επίπεδο από όλους μας. Ο Σάκης Μηλιώνης επίσης έκανε πολύ καλή χρονιά φέτος. Σίγουρα ο Νίκος Κονάκης, ο οποίος αν και δεν έκανε καλή χρονιά ήταν σε υψηλό επίπεδο. Ακόμα, ο Μπάμπης Κιτσαντάς δεν παύει να είναι σταθερή αξία. Τέλος, ο Δημουλιάς έκανε τη διαφορά στον ΠΑΣ Πρέβεζα.
Για τους προπονητές, νομίζω πως όποιος έχει προπονητή τον Θωμά Βασιλειάδη είναι τυχερός γιατί θα ανέβει επίπεδο δίπλα του. Επίσης, Ο Άγγελος Μπέκας δουλεύει πολύ κ είναι σοβαρός στη δουλειά του.
Δε χωράει αμφιβολία για τον Περικλή Σπυράκο. Αυτός ο παίχτης είναι ένα σχολείο για όλους εμάς. Επίσης ο Κώστας ο Μπρούβας, όχι επειδή είναι φίλος μου, είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής για αυτή την κατηγορία. Όσων αφορά τους προπονητές, σίγουρα με διαφορά οι Άγγελος Μπέκας και Θωμάς Βασιλειάδης. Ένας άλλος καλός προπονητής ο οποίος είναι ανενεργός σήμερα,  είναι ο Γρηγόρης Σίσκας.

Πως βλέπετε το επίπεδο του επόμενου πρωταθλήματος;
Σίγουρα δε μπορώ να προβλέψω πως θα είναι. Εξαρτάται από πολλά πράγματα, προπονητές, παίχτες, διοικήσεις. Ελπίζω να πάμε προς το καλύτερο
Πιστεύω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό. 

Κώστα, Νίκο, θα θέλατε να μας κάνετε μια πρόβλεψη για τα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική όπου συμμετέχει και ο ΠΑΣ Πρέβεζα; 
Μόνο έχω ακούσει για τις άλλες ομάδες αλλά έχω δει τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Καταρχάς θέλω να βγει ο ΠΑΣ γιατί εκεί ανήκει αλλά το θεωρώ δύσκολο. Το ότι ο τωρινός προπονητής είναι ο 5ος προπονητής στον πάγκο της ομάδας για φέτος λέει πολλά πράγματα από μόνο του. Όλοι πάντως πρέπει να θέλουμε να βγει η ομάδα μας.
Δε γνωρίζω την δυναμικότητα των άλλων ομάδων αλλά θα ήθελα να βγει ο ΠΑΣ Πρέβεζα.

Αν και νωρίς, έχετε κάνει τα σχέδια σας για το μέλλον σας σε ποδοσφαιρικό τομέα;
Ε με τον διπλανό λέμε να κάνουμε ''παρέα'' κ τον χειμώνα. Χαχαχα(γέλια).
Εννοείται ότι θα παραμείνω στην ομάδα του Ωρωπού εφόσον οι στόχοι πλέον τις ομάδας έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Κώστα, Νίκο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την συζήτηση που είχαμε και να σας ευχηθώ τα καλύτερα για την μελλοντική σας πορεία.
Να έχουμε όλοι καλό καλοκαίρι και να ''ξυπνήσουν'' τα παιδιά που είναι άνεργα. Να κινηθούν, να ψαχτούν και να ''μην τους περνει απο κατω''. Να μη βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν επάγγελμα γιατί αυτό έχει τελειώσει. Ευχαριστώ, θα τα ξανά πούμε.
Ευχαριστώ και εγώ για την ωραία συζήτηση που είχαμε.



Leave a Reply.