Picture
Ο 45χρονος τεχνικός της Α.Ε. Πρέβεζας, δέχτηκε να παραχωρήσει στο Sports of Preveza μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης παρουσιάζοντας μας τη φετινή ομάδα της Α.Ε. Πρέβεζας και μιλώντας για το αγωνιστικό επίπεδο στην Πρέβεζα και για τον ''νέο'' ΠΑΣ Πρέβεζα.

Coach, καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που δεχτήκατε να μας δώσετε τη συγκεκριμένη συνέντευξη.
Εγώ σε ευχαριστώ.

Σε ποια ομάδα ξεκινήσατε ως προπονητής ή γυμναστής και σε ποιους συλλόγους συνεχίσατε την προπονητική σας πορεία;
Ξεκίνησα από τον Άγιο Θωμά σαν ποδοσφαιριστής την περίοδο 1980 έως το 1987  που πέρασα Τ.Ε.Φ.Φ.Α. Κομοτηνής έως που τελείωσα τις σπουδές μου το 1992. Μετά το τέλος των σπουδών μου, διατέλεσα σαν γυμναστής στον ΠΑΣ Πρέβεζα και σαν προπονητής στις ομάδες του ΠΑΣ Πρέβεζα, του Α.Ο. Μιχαλιτσίου, του ΠΑΣ Σφακιώτες, της Α.Ε. Πρέβεζας και εργαζόμουν συγχρόνως στις ακαδημίες του ΠΑΣ Πρέβεζα με τον Βαγγέλη Γκαρτζονίκα και τον Κώστα Λάππα. Μετά ακολουθούν οι καλύτερες μου χρονιές έως τώρα σαν προπονητής στον Θρίαμβο Λούρου με 2 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο. Καταπληκτικές χρονιές ζήσαμε, απίστευτες στιγμές και να είναι πάντα όλοι καλά, τους ευχαριστώ πολύ.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την πορεία της Α.Ε. Πρέβεζας;
Η πορεία της Ένωσης έως σήμερα νομίζω ότι κρίνεται επιτυχημένη και αυτό φαίνεται από την βαθμολογική της θέση τα 3 τελευταία χρόνια, καθώς έχουμε φτάσει και στον τελικό κυπέλλου με τον Τυληκράτη Λευκάδος την περίοδο 2000-2001 και φέτος φτάσαμε έως τους ''4''.


Ποια είναι η γνώμη σας για το επίπεδο του πρωταθλήματος ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας;
Το επίπεδο του πρωταθλήματος μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό και πιο ελκυστικό και να δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στους φιλάθλους, στους ποδοσφαιριστές και σε όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Πρέπει να καθίσουμε σε ένα ''τραπέζι'' όλοι μαζί: παράγοντες ομάδων, διοργανώτρια αρχή πρωταθλήματος και προπονητές για να βρούμε την καλύτερη λύση για όλους μας.

Πιστεύετε ότι ο ΠΑΣ Πρέβεζα άξιζε περισσότερο την 1η θέση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Καλαμιτσίου;
Κατά τη γνώμη μου, δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλητής ο Άγιος Θωμάς (ΠΑΣ Πρέβεζα 2012).

Πιστεύετε ότι οι ομάδες που δεν τα κατάφεραν, δίκαια υποβιβάστηκαν;
Ναι, πιστεύω πως δίκαια υποβιβάστηκαν.

Θεωρείτε ότι οι ομάδες των τελευταίων θέσεων πήραν θετικά αποτελέσματα με εξωαγωνιστικούς τρόπους;
Σημασία έχει το ποδόσφαιρο να παίζετε στους αγωνιστικούς χώρους  και εκεί να κρίνεται ποιος αξίζει να μείνει στην κατηγορία. Το θέμα είναι ότι όλοι ξέρουμε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια και δεν κάνουμε τίποτα, ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι η διοργανώτρια αρχή. 

Για το επίπεδο διαιτησίας;
Νομίζω ότι ήταν καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές.

Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το μέλλον της Ένωσης;
Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στην ένωση. Το μέλλον του ποδοσφαίρου και της τοπικής κοινωνίας είναι ομάδες σαν την Ένωση. Μακάρι να μπορέσει να συνεχίσει και να υλοποιήσει τους στόχους που έχει.   

Κατά τη γνώμη σας, ποιοι είναι οι κορυφαίοι παίχτες όλων των εποχών που πέρασαν από τα γήπεδα της Πρέβεζας;
Παίκτες υπάρχουν αρκετοί και καλοί αλλά κατά τη γνώμη μου οι ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα παίζοντας σε υψηλό επίπεδο όντας κορυφαίοι είναι ο Περικλής Σπυράκος, ο Λαμπρός Γεωργιάδης, ο Γιάννης Αναστάσιου, ο Παναγιώτης Μασούρας και ο Μπάμπης Βουκελάτος. Συγνώμη αν ξέχασα κάποιον. 

Όντας μέρος του ΠΑΣ Πρέβεζα παλαιότερα, ποιες διαφορές διακρίνετε ανάμεσα στο ''τότε'' και στο ''τώρα'';
Άλλες εποχές τότε και άλλες σήμερα, οι καιροί αλλάζουν, δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Κάθε χρόνια για τον παλιό ΠΑΣ Πρέβεζα ήταν διαφορετική. Έχει γράψει την δίκια του ιστορία ο ΠΑΣ Πρέβεζα.

Coach, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την συζήτηση που είχαμε και να σας ευχηθώ τα καλύτερα για την πορεία σας στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Εγώ σε ευχαριστώ πολύ.



Leave a Reply.