Ο Γιώργος Κοντογιώργος γεννήθηκε το 1990 και κατάγεται από την κωμόπολη της Φιλιππιάδας και συγκεκριμένα από τον Κερασώνα, Φιλιππιάδας. Σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο περιζήτητους ποδοσφαιριστές για τη θέση ''δεξιού μπάκ'' στην Πρέβεζα και στην Άρτα αλλά και γενικά στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
Σε αντρικό επίπεδο, ξεκίνησε από την ομάδα του ''Α.Ο. Άρτας'' όπου και έκανε το πρώτο ''ξεπέταγμα'' του. Στη συνέχεια ακολούθησε η μεταγραφή του στους ''Αγίους Αναργύρους'', όπου κάνοντας μια πολύ καλή χρονιά βοήθησε έτσι την ομάδα του να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Άρτας. Έπειτα μεταγράφηκε στην ιστορική ''Αναγέννηση Άρτας'', μη καταφέρνοντας την άνοδο της ομάδας αλλά αποκτώντας εμπειρίες δίπλα σε τεράστιους παίκτες όπως ο Περικλής Σπυράκος. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην ομάδα του ''Θριάμβου Λούρου'', ενώ τη σαιζόν 2012-2013 αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής  και συγκεκριμένα στην ομάδα της ''Φιλοθέης''.

Ο Γιώργος Κοντογιώργος είναι ένα ταχύτατο ''δεξί μπακ'' με επιθετικές αρετές που αρέσκεται στο ''overlaping''. 
Παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά μικρόσωμος(1.71), αγωνίζεται με πάθος και αμύνεται αποτελεσματικά με όπλο την ταχυδύναμή του.
Λόγω του συγκεκριμένου στυλ παιχνιδιού του, πολλοί συμπαίκτες του, τον παρομοιάζουν με τον ''Daniel Alves'', ενώ το παρατσούκλι του μέσα στο γήπεδο είναι το ''Κοντό'' από τα αρχικά του επιθέτου του. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Sports of Preveza, ο 23χρονος επιθετικογενής ''δεξιός μπακ''  έχει δεχτεί πολύ καλές οικονομικές προτάσεις από ομάδες τοπικών πρωταθλημάτων τόσο της Άρτας όσο και της Πρέβεζας που έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό αλλά και από ομάδες Γ΄ Εθνικής του ομίλου μας και όχι μόνο(Θεσσαλία) αλλά ενδέχεται να δοκιμάσει την ''τύχη''  του σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου από την οποία έχει δεχτεί κρούση. 


Σημαντικά ονόματα του Πρεβεζάνικου ποδοσφαίρου δήλωσαν:

Ο ''νούμερο 1'' προπονητής στην Πρέβεζα, Άγγελος Μπέκας: Είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής και είναι ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ που έχω δει.

Ο πολύπειρος με θητεία στον Ολυμπιακό και ομάδες Γ΄ και Δ΄ Εθνικής, Βλάσης Ναστούλης:
Ο Γιώργος είναι ένα από τα καλύτερα ''Full back'' που είχα ποτέ συμπαίκτες στην περιοχή της Πρέβεζας. Σίγουρα, είναι ο καλύτερος σε επίπεδο τοπικού αλλά μπορεί να παίξει άνετα σε παραπάνω κατηγορίες. 

Η επί χρόνια ''σημαία'' του ΠΑΣ Πρέβεζα, Σάκης Μηλιώνης: Ο Γιώργος είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά και πολύ καλό παιδί ταυτοχρόνως. Με λίγη δουλειά μπορεί να παίξει σε παραπάνω κατηγορίες(Β΄ Εθνική)  εύκολα. Είναι ένα ''μπακ'' που μπορεί να παίξει εύκολα και άνετα όλη την πλευρά.

Ο ''Θρύλος'' των Πρεβεζάνικων και Αρτινών γηπέδων, Περικλής Σπυράκος: Με τα δικά του προσόντα αλλά και με το ακατάπαυστο τρέξιμο του, μπορεί να παίξει άνετα Β΄ Εθνική. Είναι παίκτης για όλες τις θέσεις αλλά και παίχτης που ψάχνουν οι προπονητές.   
 


Comments
Leave a Reply