Picture
Το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα 2012, Γιώργος Νίτσας με ανοικτή του επιστολή γνωστοποιεί στο κοινό ότι αποχωρεί από την διοίκηση της Πρεβεζάνικης ομάδας.


Η επιστολή του αναφέρει:


«Δύο ώρες πριν το καθοριστικό παιχνίδι των μπαράζ για την άνοδο της ομάδας μας ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ 2012 με τον Ναυπακτιακό Αστέρα ξεκίνησα να γράφω το παρακάτω κείμενο θέλοντας να καταθέσω τις δικές μου σκέψεις για την παρουσία μου φέτος στην ομάδα. Μην έχοντας τον χρόνο να το στείλω πριν και αφού συμπλήρωσα και την σημερινή εμπειρία, το μοιράζομαι με όλους εσάς που ασχολείστε με τον αθλητισμό.
Αγαπητοί φίλαθλοι της ομάδας, το καλοκαίρι ξεκίνησε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της ιστορικής ομάδας του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ. 
Σε αυτήν την προσπάθεια ζητήθηκε κι από εμένα να βοηθήσω, μια δύσκολη προσπάθεια και με πολύ μεγάλο ρίσκο με δεδομένη την οικονομική κατάσταση - κρίση. 
Αρκετοί άρχισαν να στοιχηματίζουν στην αποτυχία της προσπάθειας και πολλοί άλλοι άρχισαν την υπονόμευση !!!
Κάποιοι το έκαναν, γιατί το κάνουν πάντα... !!! και κάποιοι γιατί ήμασταν εμείς… και ιδιαίτερα εγώ προσωπικά.!!! 
Έχω μάθει να μην κάνω πίσω στα δύσκολα, μας και με πολέμησαν αρκετά, δεν λύγισα και δεν λυγίσαμε, από την αρχή είχαμε πολλά προβλήματα, διοικητικά, αγωνιστικά και οικονομικά. Κάναμε και αρκετά λάθη. 
Οι αρχικοί 4 στόχοι γνωστοί πλέον σε όλους έχουν επιτευχθεί εδώ και 1.5 μήνα. Θέλω να κάνω γνωστό ότι από τότε και με δεδομένο ότι εξασφάλισα και εξασφαλίσαμε την πορεία μέχρι τέλους των μπαράζ από πλευράς των οικονομικών, θεώρησα ότι αυτό που είχα να κάνω το έκανα και ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. 
Τι πετύχαμε μέχρι τότε:
1) να δούμε την ομάδα ξανά στο γήπεδο, μια επιθυμία όλων των φιλάθλων 
2) Την λειτουργία τμημάτων υποδομής για το μέλλον και την βιωσιμότητα της ομάδας, 80 και πλέον παιδιά συμμετέχουν στην ακαδημία του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ
3) το ποδοσφαιρικό τμήμα να αποτελείται από πρεβεζάνους αθλητές (μόνο ένας είναι εκτός δήμου)
4) να κάνουμε πρωταθλητισμό και να έχουμε την έξωθεν καλή οικονομική μαρτυρία να μην χρωστάει η ομάδα στο τέλος της περιόδου.
Όπως βλέπετε και οι 4 στόχοι έχουν επιτευχθεί, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος σε συνεδρίαση του δ/συμβουλίου και ενώ είχε προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Κυπριωτέλη και τον κ. Αμάραντο στον πρόεδρο, o πρόεδρος κ. Πετρόπουλος που έχει προσφέρει και πιστεύω ότι έχει να προσφέρει παρά πολλά ακόμα στον ΠΑΣ, ανέλαβε προσωπικά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που είχε η ομάδα για να βγει η χρονιά με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εξόδων – εσόδων.
Εγώ προσωπικά δεν είχα και ούτε έχω την φιλοδοξία να γίνω ποδοσφαιρικός παράγοντας, προπονητής η ποδοσφαιριστής !!! Όλη η κοινωνία γνωρίζει ότι με ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση ο δήμος μας και η αναπτυξιακή προοπτική αυτού του τόπου.
Φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις και με περισσότερη εμπειρία από διαχείριση περιόδου κρίσης (οι ομάδες έχουν αρκετές από αυτές). 
Φεύγω τώρα που η ομάδα είναι εκεί ψηλά, διεκδικώντας ακόμα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία και το εύχομαι ολόψυχα. 
Χαίρομαι που πολλά πράγματα, έχουν πάρει τον δρόμο τους. 
Δυστυχώς σήμερα δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την Ναύπακτο, πιστεύω όμως ότι κερδίσαμε όλους εσάς που ήσασταν σήμερα στο γήπεδο για να βοηθήσετε με την παρουσία σας, αυτή την προσπάθεια. Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ συγκινητική, η μεγάλη προσέλευση τον φιλάθλων. Κάποιοι είπαν ότι τους απογοητεύσαμε, εγώ λέω ότι τους σηκώσαμε από τον καναπέ …. και θα το κάνουμε πάλι.
Σας περιμένουμε να έρθετε ξανά την Τετάρτη με την ΙΤΕΑ αλλά και με τον Σκουφά τελευταία αγωνιστική και γιατί όχι … να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. 
Κλείνει ένας κύκλος σήμερα για εμένα. 
Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιστρέψω ξανά. Οι συνεργάτες μου όλο αυτό το διάστημα υπερέβαλαν εαυτό και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μαζί και τον κάθε ένα ξεχωριστά. Συνεργάτες μου και συνεργάτες μας ήταν επίσης οι χορηγοί, οι παίχτες , τα μέλη και οι απλοί φίλαθλοι. 
Καλή επιτυχία εύχομαι σε όλοι την οικογένεια του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ και υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντα δίπλα σε αυτή την ομάδα και δίπλα σε ότι χρειαστούν όλοι αυτοί που μας βοηθήσανε, όπως δίπλα και κοντά είμαι με όλους τους συλλόγους του δήμου μας. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.


Κλείνω με ένα κείμενο της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής το 1992
''ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ''. >>


ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ/Σ». 


Comments
Leave a Reply